Ο Βασίλης Βηλαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Απόφοιτησε από τη δραματική σχολή “Αρχή” της Νέλλης Καρρά το 2010. Εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός και σκηνοθέτης.
Ξεκίνησε την πορεία του σαν σκηνοθέτης το 2010. Τα πρώτα χρόνια αφιερώθηκε κυρίως στην έρευνα της απεύθυνσης στη σκηνή. Δούλεψε με ακούοντες και κωφούς ηθοποιούς ταυτόχρονα, προτείνοντας ένα τρόπο δουλειάς που συσχετίζει την κώφωση με την απεύθυνση και μελέτησε τι σημαίνει να «ακούει» κανείς επι σκηνής. Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας ήταν οι παράστασεις «41 μέρες», «Ξένοι», «Κάρβουνο», «Οδός αστέγων» και «Το νησί των σκλάβων» που φιλοξενήθηκαν όλες στο θέατρο κωφών ελλαδος.

Εκτός θεάτρου κωφών έχει σκηνοθετήσει την παράσταση «Η κερένια κούκλα» στο Bios, έχει συν-σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Απάτητα νερά» στην Τεχνόπολη, «Εθνικαί εορταί» και «Το θωρηκτό» στο bios.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Θάνο Παπακωνσταντίνου, Αργυρώ Χιώτη, Κωνσταντίνο Ντέλλα, Εύα Βλασσοπούλου, Βίκυ Γεωργιάδου, Ζωή Ξανθοπούλου, Ελένη Γεωργοπούλου κ.α.