Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος
Πρεμιέρα το Φθινόπωρο του 2015

Οδός Αστέγων

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος
Πρεμιέρα το Φθινόπωρο του 2015

Εφόσον η κυβέρνηση δεν παρέχει σίτιση και στέγαση, μια ομάδα αστέγων αποφασίζει να επαναστατήσει, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της και οργανώνοντας μια παράξενη ληστεία. Οι άστεγοι συσπειρώνονται και κατευθύνονται στο A' Νεκροταφείο. Κλέβουν όσα φέρετρα χρειάζονται και μπαίνουν μέσα σε αυτά, δημιουργώντας μια ιδιόμορφη καθιστική διαμαρτυρία στους δρόμους της Αθήνας, με απρόσμενες συνέπειες.

Η παράσταση βασίζεται στο διήγημα «Ζωή εν τάφω» του Γιάννη Ζευγώλη από το βιβλίο του «Αστεγοσκόπειο». Κωφοί και ακούοντες ηθοποιοί συμπράττουν επάνω στη σκηνή, προσφέροντας μια παράσταση-εμπειρία σε δύο γλώσσες. Τη νοηματική και την ομιλουμένη.

Επιπλέον, κάνοντας ένα βήμα παράπάνω, η παράσταση διερευνά την ισορροπία μεταξύ του χιούμορ κωφών και ακουόντων. Πρόκειται για μια κωμική παράσταση που προσπαθεί να ερευνήσει την έννοια του αστείου στην νοηματική αλλά και στην ομιλουμένη γλώσσα, καθώς και να διασκεδάσει για πρώτη φορά με το διαφορετικό χιούμορ που υπάρχει μεταξύ της κουλτούρας των κωφών και της κουλτούρας των ακουόντων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Βασίλης Βηλαράς
Διερμηνεία:
Σοφία Ρομπόλη
Κείμενο:
Γιάννης Ζευγώλης
Επιμέλεια κίνησης:
Σοφία Πάσχου
Φωτισμοί:
Ανδριάννα Δακανάλη
Σκηνικά/Κοστούμια:
Βασίλης Βηλαράς
Φωτογραφίες/Βίντεο:
Αλέξανδρος Βηλαράς, Άμυ Μακρή

Κωφοί ηθοποιοί: Απόστολος Γιαννόπουλος, Νίκος Γιόβκοφ, Μάρθα Μπάμπη, Φωτεινή Ταχά
Ακούοντες ηθοποιοί:
Βούλα Βερδελή, Βασίλης Βηλαράς, Γιάννης Ιωάννου

Πρόγραμμα Παράστασης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

CNN
Press Publica
Alternactive
SavoirVille